Αρχική » Περιοχή

Περιοχή

Το TUI Blue Lindos Bay Resort & Spa βρίσκεται στην μαγευτική παραλία Βλυχά. Η Λίνδος απέχει μόλις 3,5 χιλιόμετρα μακριά, η αρχαία πόλη της Ρόδου είναι 42 χλμ. και το διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας απέχει 46 χιλιόμετρα μακριά.

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και των ακτών της Μέσης Ανατολής όπως είναι η Κύπρος και η Αίγυπτος. Ως σημείο συνάντησης τριών πολιτισμών, η Ρόδος έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς.

Μέσω της μακραίωνης της ιστορίας, όλοι οι διαφορετικοί λαοί που κατοίκησαν στη Ρόδο έχουν αφήσει το σημάδι τους σε όλες τις πλευρές του πολιτισμού του νησιού: στην τέχνη, τη γλώσσα, την αρχιτεκτονική. Η στρατηγική του θέση απέφερε στο νησί μεγάλο πλούτο και κατέστησε την πόλη της Ρόδου μια από τις εξέχουσες πόλεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου. Η πρωτεύουσα του νησιού βρίσκεται στο βόρειο άκρο του και αποτελεί την πρωτεύουσα του νομού με τη μεσαιωνική πόλη στο κέντρο του. Το 1988, η Μεσαιωνική Πόλη αναγνωρίστηκε ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι το αποτέλεσμα των διαφορετικών αρχιτεκτονικών από διάφορες ιστορικές εποχές, κυρίως εκείνοι των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη.